Som yrkesmänniska...

Det ska vara roligt
att söka jobb!

I drygt två decennier har jag arbetat med matchning mellan arbetssökande och arbetsgivare och med rekrytering av personal.
Jag har själv upplevt hur det är att vara arbetslös och har erfarenheter från Arbetsförmedlingen, både som anställd och arbetssökande och har har mångårig erfarenhet av rekryteringsarbete, som arbetsförmedlare, personalansvarig i mitt företag, som rekryteringskonsult på olika rekryterings- och bemanningsföretag samt som 
verksamhetsansvarig och kontorschef. Jag har etablerat, utvecklat och har haft operativt ansvar för tre bemannings- och rekryteringskontor i Malmö. Mina kunskaps- och värdegrunder baseras huvudsakligen på en treårig universitetsutbildning från Lunds Universitet till studie- och yrkesvägledare, på kompletterande utbildningar såsom Arbetsförmedlingens egen internutbildning inom karriär- och yrkesvägledning och förmedling av arbete, en högre personalstrategisk diplomutbildning samt en diplomutbildning med inriktning projektledning och, nu senast, en diplomutbildning inom HR. 
Under en period av mitt liv var jag sjukskriven och diagnostiserad som ”utbränd” på grund av utmattningssyndrom. I mitt arbetsliv har jag gjort erfarenheter från vitt skilda yrken och branscher, både som anställd och som företagare. 
Samtliga mina arbetslivs- och studieerfarenheter har jag haft nytta av när jag skrev boken; Bli jobbredo på 49 Timmar!´ 

pappa...

Tillsammans med min dotter i en fotoautomat.

Jag har inte alltid hetat Nathaliespappa.
Allt sedan dagen min dotter Náthalie föddes till denna världen har hon varit det viktigaste och finaste i mitt liv. Jag valde att byta efternamn till Nathaliespappa för att i handling visa henne hur mycket hon betyder för mig.
Det har haft det goda med sig att människor numera hellre talar med mig om livet istället för att diskutera dagens väder. Min dotter är min ständiga källa till inspiration. 
Liksom så många andra människor har jag hunnit med att gå in i den ökända väggen och varit långtidssjukskriven, även arbetslös och många gånger haft det ekonomiskt svårt. 
Efter skilsmässan från min dotters mamma följde en utdragen vårdnadstvist och en mångårig kamp för rätten att fortsätta vara en närvarande pappa. 
Du kan läsa om den i min bok; Gråter när ingen ser´.
 

 

människa...

Filosofistund tillsammans med Stella, mitt "barnbarn".

Jag föddes in i en dysfunktionell familjebildning utan silverskedar för någon enda utav oss syskon. Jag växte upp med en mor och en far, Olof Palme, Gin och Tonic och spöken.
Några spöken har jag själv mött medan andra har sänt hälsningar till mig genom olika medium. Hälsningarna till mig från den andra sidan har under åren gett upphov till frågeställningar med en existentiell inriktning och de väntar fortfarande på att besvaras.
I min senaste bok; Hälsningar från den andra sidan, får du som läsare följa mina tankar genom tre berättelser som i slutet av boken vävs samman till en.
I boken finns ett antal ”spökberättelser” som jag upplevt genom åren. De olika berättelserna är relevanta för bokens handling och höjer samtidigt hela berättelsen då de anknyter till existentiella frågeställningar som många människor funderar kring idag och leder till frågan om döden är slutet eller endast början till en fortsättning och en annan slags existens.
I boken medverkar Benny Rosenqvist, ett sedan många år tillbaka rikskänt medium, uppmärksammad från TV och olika magasin, senast i tidningen Nära.
Benny Rosenqvist har skrivit förordet till min bok; ´Hälsningar från den andra sidan´.

författare.

Boksignering åt en kund, på bokmässan i Göteborg 2018.

Jag har, så långt tillbaks jag kan minnas, fascinerats av berättelser, oavsett om de är skrivna, berättade eller visas på film. 
Jag kan ägna mycket av min vakna tid åt att fantisera, grunna, analysera och hitta uttryck för hur jag känner kring en fråga eller en viss situation. Men det var först i mogen ålder som jag skrev min första roman.
Mitt intresse för olika samhällsfrågor är starkt och jag skriver gärna om verklighetsbaserade och aktuella ämnen som berör "vanligt, hyggligt folk".
Så, jag har skrivit både facklitteratur och romaner. Mina texter utgår gärna från egna erfarenheter men är samtidigt relevanta för det stora flertalet människor. Som författare utgår jag från den ”vanliga” människans levnadsöden och livsförutsättningar. Min ambition, när jag skriver, är att försöka uttrycka mig på ett sådant sätt att du som läsare berörs och ges goda förutsättningar att kunna relatera till din egen eller till en närståendes situation.