HÄLSNINGAR FRÅN DEN ANDRA SIDAN

Förord till boken Hälsningar från den andra sidan:

”Boken fångade mig från första sekund och från första sidan.
Jag kunde inte slita mig. Satt en hel kväll och fängslades av Gerts berättelser, familjehändelser och andliga upplevelser som både kändes äkta och närvarande.
Kärleksfullt mötte jag olika personer som blev så levande, närvarande, och det kändes som att Gerts släktingar var i rummet när jag läste. Särskilt Gerts mamma. Hon sa, i mitt inre; ”- Visst är detta bra!”
Jag blev fängslad, fångad och satt i flera timmar, utan att märka att mörkret utanför hade lagt sig. Det fick mig att skratta, gråta och känna glädje. En mycket levande bok som, för mig, var andligt tillgänglig och på ett enkelt sätt kommunicerar med läsaren och möter denne där han eller hon befinner sig i sin utveckling. Sådant är inte lätt men detta har Gert lyckats med.
De sidorna där jag själv närvarar är så äkta för mig. Texten överensstämmer helt med de beskrivna tillfällena och min egen upplevelse av dem.”

Benny Rosenqvist
Medium 

HÄLSNINGAR FRÅN DEN ANDRA SIDAN

”Boken var precis så intressant som när jag läser mina favoritböcker, som är inom deckarbranschen. Jag har svårt att sluta läsa när böcker fängslar mig, dvs, jag läser tills att jag inte orkar mer och nattmörkret många gånger har hunnit övergå till ljus.

Detta var just vad jag även gjorde med den här boken. Den fångade ett intresse från första sidan och jag hade svårt att släppa den då en hel del kändes igen från min egen uppväxt och från sjukvården.
Det jag inte upplevt själv, men som verkligen fångade mitt intresse var alla ”spökhistorier” som författaren och mamman i boken hade gemensamt. Spännande och intressant!
Boken är lättläst, lätt att förstå och följa och med en röd tråd, samt, man får verkligen en behaglig känsla och i vissa kapitel känner man tårarna rinna ner för kinderna.
Kan varmt rekommendera läsare att läsa boken och att ha en näsduk tillhands!
Jag kommer säkert att läsa den igen vilket jag normalt ej gör med böcker jag redan läst!

Dennis Petersson

HÄLSNINGAR FRÅN DEN ANDRA SIDAN

”I sin roman belyser Gert Nathaliespappa hur det är att växa upp i en dysfunktionell familj samtidigt som han med beundransvärd elegans ger sin avlidna mor en kärlekshyllning. Som läsare får man redan från sidan ett påbörja en sorglig och tung resa, men, som har det där lilla extra för att man ska vilja men även orka läsa vidare bland de sorgsna orden. Stundtals lyser texten upp av glada och kärleksfulla minnen berättade med ord och en viss frenesi som du, som läsare, kan relatera till och därmed känna en viss förtröstan om att historien ändå kommer att sluta väl. Boken är en berättelse, samtidigt en kraftfull kärlekshandling till en förälder, som kan användas som en förståelse eller ett verktyg för att själv starta en process för att reflektera över de personer som finns i ens liv. Gert Nathaliespappas språk är ett precisionsinstrument. Smidig syntax, god rytmkänsla som gör att texten blir som en melodi att läsa.”

Lars Holmqvist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HÄLSNINGAR FRÅN DEN ANDRA SIDAN

”Detta är en bok om kärlek, besvikelse, saknad, längtan, glädje, förlåtelse och alla känslor däremellan. Det här är också en bok om att allt inte är slut med livet här. Att det finns något, efteråt. Som läsare sitter man likt en tyst åskådare medan det som kallas livet utspelar sig framför ögonen. Boken berör, touchar vid punkter hos var och en av oss, är svår att släppa när man väl börjat läsa. Vid ett tillfälle grät jag. Rekommenderar den mycket varmt.”

Dorothe Engström

 

GRÅTER NÄR INGEN SER

"Boken chockerar mig. Inte på grund av att människor skiljs eller bråkar om vårdnaden. Sådant hör man om hela tiden. Det som fyller mig med förskräckelse och fasa är att vi har mycket tydliga lagar och riktlinjer om vad för rättigheter ett barn har i Sverige. Ändå ser man gång på gång exempel på myndighetspersoner med makt som tolkar lagarna helt efter eget tycke och helt emot vad som borde vara bäst för barnet.
Det som skrämmer mig mest är att en förälder medvetet kan sabotera för barnet att ha tillgång till båda sina föräldrar och komma undan med det, ja, till och med bli premierad genom att få ensam vårdnad om barnet. Allt medan den förälder som kämpar för sitt barns rättigheter istället kan fråntas både gemensam vårdnad och umgängestid.
Detta är en bok som politiker, socialsekreterare och andra som arbetar med frågor av detta slaget skulle må bra av att läsa."
/Dorothe

GRÅTER NÄR INGEN SER

"Vill bara berätta att jag sträckläst boken och gråtit mig igenom den. Berättelsen är identisk med vad vi i vår familj går igenom, 3 års kämpande som inte verkar nå ett slut. Jag är samma farmor som i boken och pappan till vårat barnbarn är pappan i boken. Tack för en mycket bra bok, kommer absolut rekommendera den till andra pappor som kämpar för rätten till sitt/sina barn som skall vara en självklarhet i Sverige.
Må väl och än en gång tack för berättelsen som gick rakt in i hjärtat!"
/Lena

Bli jobbredo på 49 Timmar; Håkan Stivert, tidigare kontorschef Arbetsförmedlingen

Håkan Stivert har mångårig erfarenhet av karriärvägledning och coachning, som egen företagare, som konsulent vid Trygghetsstiftelsen och som tidigare kontorschef på Arbetsförmedlingen.

Bli jobbredo på 49 Timmar; Monika Andersson, Rektor Sankta Maria Folkhögskola

Monika Andersson är rektor på Sankta Maria folkhögskola, på Rosengård i Malmö.
Monika Andersson har åt skolan införskaffat ett antal exemplar av boken; Bli jobbredo på 49 timmar.

Bli jobbredo på 49 Timmar; Dennis Pettersson, Affärsområdeschef EnRival AB

Dennis Pettersson arbetar som affärsområdeschef på rekryterings- och bemanningsföretaget Enrival.
Dennis Pettersson har mångårig erfarenhet av personal- och rekryteringsarbete.